Lehevaatamisi kokku

6.6.12

Kaia Kanepi suurepärane turniir RG-l

Kaia Kanepi tegi Roland Garrosel
Kaia Kanepi jaoks küll tänase päevaga võistlemine RG-l lõppes, kuid tema tulemusi sellel turniiril võib pidada suurepäraseks.

Üksikmängus jõudis ta veerandfinaali, korrates nii oma 2008. aasta tulemust ning paarismängus jõudis Kanepi oma kaaslase Shuai Zhangiga kolmandasse ringi.

Üksikmängu kronoloogia:
Esimeses ringis läks Kanepi vastamisi Alexandra Panovaga, keda ta võitis 6:3 6:3.
Teises ringis oli tema vastaseks rumeenlanna Irina-Camelia Begu, keda ta võidis 6:4 6:1.
Kolmandas ringis kohtus Kanepi endise maailma esireketi, taanlanna Caroline Wozniackiga, keda ta võitis pikas maraton-matšis 6:1 6:7 (3:7) 6:3. Minu meelest oli Kanepi mäng temaga tema turniiri parim mäng. see, kuidas ta suutis välja tulla teise setti lõpus tekkinud mõõnast, oli suurepärane.
Neljandas ringis oli Kanepi vastaseks Arantxa Rus Hollandist, keda Kaia võitis 6:1 4:6 6:0. Edetabeli koha järgi (97) oleks pidanud vastane olema võidetav kahes setis, kuid eks igal sportlasel ole tõususid ja mõõnasid ning tuleb tõdeda, et edetabeli koht ei ole veel kõik, esisajas on konkurents üsna tihe.
Veerandfinaalis tuli tunnistada maailma teise reketi, venelanna Maria Sharapova, paremust, jäädes talle alla 2:6 3:6. Skoor siiski näitab, et heal päeval on Maria võidetav ning kuigi vastu võtta tuli kaotus, siis kindlasti ei olnud Kaia antud mängus põrandamatiks.

Lahkub rahulolevana
Kuigi esikohta ega ka poolfinaali kohta ei tulnud, siis Kaia vast raskete tunnetega koju ei lähe, kuna kõikide eelduste kohaselt peaks ta uues WTA edetabelis, mis avalikustatakse järgmisel nädalal, tõusma 15. kohale, mis oleks tema jaoks kõrgeim koht kogu tema karjääri vältel. Lisaks heale edetabelikohale õnnestus Kaial saada ka kopsaks auhinnaaha, 166 500 €, mis saab kindlasti targalt investeeritud. Antud auhinnaraha on siis üksikmängu ja paarismängu peale kokku, üksikmängu eest 155 000 € ja paarismängu eest 11 500 €.

Kuid kui Kaia tahaks tõusta TOP10-sse, peaks ta sarnast mängu näitama ka teistel Suure Slämmi turniiridel. Lisaks tuleks tähelepanu pöörata veidi rohkem ka paarismängule, sest osad punktid, mis on edetabelis, tulevad ka paarismängust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar