Lehevaatamisi kokku

5.6.12

Arvutite kasutamisest loengutes, taas

9GAG - kurjajuur paljudele tudengitele. Arvatavasti
üks põhjustest, miks internet nüüd loengutes keelatud.
Täna märkasin Postimehe veebiversioonis üle pika aja taas artiklit teemal, mis käsitleb arvutite keelamist loengutes.
[1]

Nimelt avaldab TTÜ avaliku halduse instituudi direktor Rainer Kattel arvamust, et arvutite kasutamise keelamine loengutes alates selle aasta veebruarist on kandnud positiivseid vilju. Tudengid panevat nüüd loengus palju paremini tähele ning on loengus osalemises aktiivsemad.

Kõik on õige, aga aru ma ei saa, miks pagana pärast on sellest vaja lausa artikkel teha. On täiesti loogiline, et kui pole selliseid segavaid faktoreid nagu Facebook, 9GAG, MSN ja muud taolised leheküljed, siis suudab tudeng oma tähelepanu palju paremini keskenduda, sest kui tudeng ei ole parajasti veebiavarustes, siis mida muud tal saalis ikka teha on kui õppejõu juttu kuulata. 

Olen ise siiamaani seisukohal, et arvutite, täpsemini interneti kasutamise, keelamine loengutes on õigustatud, seda järgnevatel põhjustel.
  • Tudengitel on suurem motivatsioon kuulata õppejõudu ja kaasa mõelda, pole segavaid faktoreid.
  • Tudengid harjutavad käekirja, mis osadel nii viletsaks läinud, et brr...  Osad küll tõesti konspekteerivad arvutisse, aga ise olen näinud üsna üksikuid, kes nii kiiresti trükkida suudavad. Pealegi on paberi ja pliiatsiga palju parem jooniseid ja graafikuid konspekteerida. Tahaks näha, kuidas mõni tudeng painti või exceliga hakkab mõnda matemaatilist graafikut konspekteerima.
Viimati kirjutasin antud teemal oma blogis 1. veebruaril käesoleval aastal, seega on selle teema osas pikka aega vaikus valitsenud. Miks see teema jälle ülesse võetud on, seda ma öelda ei oska. Küll aga ütlen nii palju, et viidatud artikli juures olevad kommentaarid on sama paeluvad kui teema ise. Näiteks tuleb sealt välja arvamus, et probleeme tekkitavad just Apple toodangu kasutajad. Kasutajate kohta ma pead ei julge anda, kuid Apple ise on küll üks kurja juur, kuid see on juba hoopis teine jutt....

[1] http://www.postimees.ee/865774/ttu-professor-arvutite-keelamine-loengutes-parandas-oppetood/


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar