Lehevaatamisi kokku

26.10.13

Uus kutt on linnas...

Dereku Burger Lootsi tn 8, Tallinn
Foto: Dereku burger FB leht
ja tema nimi on Derek. Lõpuks ometi on ka Tallinnasse jõudnud Saaremaal tuntuks saanud Dereku Burger. Nagu nimestki võib aru saada, on tegemist söögikohaga, mis serveerib burgereid, toitu, mis saanud pea sünonüümiks USA-le.

Kontseptsioon
Oma kontseptsioonilt on Dereku Burger väga sarnane Vesivärava Grillile, keskendudes kvaliteedile ja värskest toorainest tehtud toidu pakkumisele. Ka hinnaklassilt ja burgerite sisult on Dereku Burgeri toodang sarnane Vesiväravale. Kui Vesivärava "True Blue" maksab 4,10 €, siis Dereku "Originaal" maksab 4 €.
Suurim erinevus on ehk see, et kui Vesivärava burgeri kuklid on nisujahust, siis Dereku burgeri kuklid on teraviljakulid, mis tõtt-öelda annab huvitava ja mõnusa kõrvalmaitse burgerile.

Kogemus
Käisin siis eile õhtul järgi proovimas, kui head burgerit võimalik saada on. Valisin just reede, kuna ainult reedeti ja laupäeviti on antud koht kauem avatud, teistel päevadel pannakse luugid juba kell 20 kinni, millest on kahju.
Burgeriks valisin "Originaal" burgeri. Mida see endast kujutab? Lühidalt öeldes, teraviljakuklite vahel on segu (sea ja looma) hakklihast kotlet, Gouda juust, tomat, lehtsalat, punane sibul, marineeritud kurk ning majakaste. Sarnaselt Vesiväravaga peab kannatust varuma, kuna burgerit hakkatakse valmistama alles siis, kui tellimus sisseantud, ei mingit riiulile tegemist. Ise pidasin õnneks ootama vaid 15 minutit, kuna järjekorda ees ei olnud.
Kui burgeri lõpuks kätte sain ja ära sõin, siis peab ütlema, et sain positiivse kogemuse osaliseks. Maitseelamus oli üsna hea ning sarnaselt Vesiväravale on tegemist burgeriga, mis eeskujuks teisteke.

Positiivne konkurents
On tore, et nüüd on Tallinnas kaks väga head kohta, kus tehakse suurepäraseid burgereid. Konkurents motiveerib olema pidevalt tasemel ja on lootust, et ka hinnaklass ei lähe lakke ära. Hetkel on muidugi Vesiväraval eelis, et menüü on rikkalikum (12 burgerit Dereku 3 vastu), kuid eks ka Derekus tule aegamisi valikuid juurde ma arvan. Asukoht on mõlemal hea, seega klientidest ei tohiks puudus tulla, lihtsalt Dereku koht jääb natuke nurga taha ja algaja burgerigurmaan ei pruugi seda esimese hooga ülesse leida, kuid eks fännid pikamööda asukoha selgeks saavad.

Igal juhul mina kiidan heaks mõlemad kohad ning hoian pöialt, et nende äri püsiks kaua ja kliente jätkuks. Hea meelega käiks mõlemas kohas tihedamalt einestamas, kui vaid see va õppetoetus veidikene suurem oleks.


2 kommentaari:

  1. aadressi unustasid mainimata jätta

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Dereku Burger asub Tallinnas Lootsi 8, otse "Kochi aidad" sissepääsu juures. Teisisõnu öeldes D-terminalist mõnisada meetrit Rotermani kvartali suunas jalutada.

      Kustuta