Lehevaatamisi kokku

24.2.15

Tipikate marss Toompeale oli tore

Eesti lipp lehvimas Pika Hermani tornis 24.02.2015
Foto: DELFI, Hendrik Osula
Tänane päev oli mulle juba kuues kord osa võtta sellisest üritusest nagu Tipikate marss Toompeale.
Neile, kes TTÜ tudengid ei ole, olgu lühidalt öeldud, et tegemist on üritusega, kus hommikul sõidetakse koos trolliga Toompeale, vaadatakse ära lipu heiskamine Pika Hermani torni, kuulatakse ära Riigikogu esimehe kõne, marsitakse koos seejärel Reaalipoisi monumendi juurde et pärjad asetada, peale seda Vabadussõja võidusamba juurde (samuti pärgade asetamiseks) ja lõpuks pubisse sooja tee ja piruka juurde.

See aasta oli hea see, et ilm oli soe. mäletan aastat 2011, kui tekliga väljas olles oleks peaaegu kõrvad peast külmetanud. Kui nüüd vihma ka poleks sadanud ja päike paistnuks, oleks täitsa priima olnud. Külmetamise oht on eelkõige seetõttu, et enne hümni ja Riigikogu esimehe kõnet tuleb tükk aega ühe koha peal parajaks passida. Kui liiga hilja tulla, ei pruugi lossihoovis enam ruumi olla. Või on parimad kohad läinud.

Ei saa öelda, et see aasta oleks kuidagi eriline (sündmuste mõttes) olnud, selles mõttes, et midagi tavatut ei juhtunud, kõik (omapärased) elemendid olid paigas nagu ikka, sealhulgas:

  • troll läheb Keemia peatuses rahvast puupüsti täis ja ime, et veel edasigi liigub
  • isamaaliste laulude laulmine trollis, kusjuures kõvasti, valesti ja mitmehäälselt
  • tuututavad autod Reaalipoisi juures, kes üritavad kõigest väest läbi saada, kuigi näevad, et üritus ja inimmass on ees
  • õlle ja siidri klaasid juuakse pubis ära kiiremini, kui ettekandjad neid täis jõuavad lasta
Pubist rääkides, siis seal läks nii nagu ikka, kõige enam aega üritusest. (Ja oli kõige huvitavam osa üritusest) Alguses küll tuli omaette nohiseda, aga siis õnnestus asuda vestlusesse kaasdoktorantidega teaduskonnast. Pubi plussiks oli see, et see aasta oli telekal hääl maha keeratud. Mul on muidu siiamaani eelmisest aastast flashback`id "tõn-tõ-tõn-tõ-tõn-tõn-tõn, "Tervist, härra president" tõn-tõ-tõn....." Vaesed sõdurid, kes seda koha peal peavad läbi elama :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar