Lehevaatamisi kokku

27.4.12

Patriotism Rootsi moodi

Saab 9-5
Täna juhtusin mööda käima Tallinnas asuvast Ericssoni tehasest ja nägin midagi sellist, mis mind mõnevõrra üllatas. Midagi sellist, mida naljalt iga päev ei näe.

Kõik autod ühte moodi
Nimelt märkasin, et kõik autod, mis olid pargitud nii-öelda bosside poolele, olid KÕIK eranditult Rootsi autod, ehk siis kõik, umbes 20 reas olevat autot, olid kas Volvod või Saabid. Eriti huvitav oli näha just suurt hulka uusi Saabe, sest Saabide tootmine on praeguseks lõpetatud ning liikluspildis neid naljalt ei näe.

Mida on selles positiivset?
Leian, et kodumaise toodangu (On ju ka Ericsson Rootsi päritolu) eelistamine on üks viis, kuidas näidata üles patriotismi. Kuigi omamaine toodang ei pruugi olla alati see parim valik, siis tasuks sellegi poolest eelistada teatud juhtudel kodumaist toodangut. Seda sellepärast, et tarbides kodumaist toodangut, saavad tööd riigis olevad inimesed ja tulud jäävad riiki sisse. Ehk siis lühidalt sõnastatuna - kodumaise toodangu tarbimine aitab turgutada siseriikliku majandust.

Mida oleks sellest näitest õppida eestlastel?
Eestalstel tasuks sellest näitest üht-teist kõrva taha panna. Kui ostetakse lihtsalt väljendatult Poola kartuleid ja Hispaania tomateid ning ka tööstuskaupade osas vaadatakse välisriikide tootjate poole, siis ei maksa imestada, et majandus Eestis kiratseb. Otse loomulikult ei saa kõiki asju osta eestimaiseid, seda juba seetõttu, et kõiki asju Eestis ei toodeta, kuid vähemalt põllumajandustoodete ja mõne muu lihtsama kaubaartikli puhul võiks eelistada Maarjamaa pinnal valmistatut.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar