Lehevaatamisi kokku

29.10.14

Ei uuele kaubanduskeskusele (vol II)

Mustamäele rajatav uus kaubanduskeskus Tammsaare tee poolt vaadatuna
Allikas: Postimees
Selle aasta veebruaris kirjutasin ma oma blogis sellest, et Mustamäele kavandatakse uut kaubanduskeskust.
Sellest ajast alates on üsna palju vett merre voolanud.sest täna avastasin netis sirvides üllatuslikult, et projektiga liigutakse edasi ja juba homme lüüakse kopp maase.

Tuleb välja, et minu mõtteid (aga ma arvan, et ma pole ainuke inimene, kes nii mõtleb) pole kuulda võetud. (Pea) Ainus positiivne asi uue keskuse juures on see, et sinna tuleb ka kobarkino. Lisaks lubatakse kaubanduskeskusesse mitmeid uusi söögikohti, mis loodetavasti pole tavapärased Hesburgerid, Chopsticksid või Peetri Pizzad, kena oleks ka midagi nooblimat Mustamäele saada. Samuti pidi keskusesse tulema MyFitness (jõusaali kett).

Küll aga on kahju sellest, et (endiselt) ei ole Mustamäel korraliku avaliku ujulat ega jäähalli. Plaanitava Rimi asemel oleks võinud küll projektis ette näha ühe korraliku veekeskuse kus olemas nii basseinid kui saunad. Samuti oleks kena olnud näha jäähalli, Curlingu ja kiiruisutamise võimalusega. Ka Bowlingusaalist tuntakse puudust pärast Magistrali Bowlingu sulgemist. Usun, et nimetatud objekte näeks Mustamäelased suurema rõõmuga kui järjekordset Rimi koos sinna juurde kuuluvate odavhilbu brändidega.

Paraku, kes maksab, tellib muusika ja ju siis arendajad näevad, et veel üks supermarket koos sinna juurde kuuluvate (juba tavapäraste) brändi poodidega ära mahub. Hea nägemine, sest mina ei näe. Miks, sellest olen juba pikemalt juttu teinud juttu alguses viidatud postituses.

Vaadates asja ka positiivsemas valguses, siis on hea, et kole-garaažid asenduvad millegi nägusamaga. Kuigi kole-ehitisi, millest Mustamäel lahti võiks saada, on oi-oi kui palju veel. Tõsi, uus kaubanduskeskus pole mingi arhitektuuri šedööver, kuid kindlasti parem kui see mis oli enne.
Huvitav on hakata jälgima ka seda, millised kauplused on sunnitud uksed sulgema peale uue kaubanduskeskuse valmimist. Ise leian, et kõigepealt kaovad ära järgmised kauplused:
  • ABC 6 ehk Tammsaare tee äärne Grossi Toidukaubad
  • ABC 7 ehk Sääse Maxima X
  • Kiili tänava Säästumarket
Kaubanduskeskus ise valmib alles aasta pärast, kuid seni saab huviga oodata ja vaadata, mis saab.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar