Lehevaatamisi kokku

29.1.17

Kelle asi on palju keegi teenib

´Pilt viidatud DELFI artiklist
Allikas: DELFI
Oma tänast lühidat ja lihtsat pühapäevast blogipostitust inspireeris mind kirjutama eile DELFI-s ilmunud Janek Mäggi artikkel [1]

Lühidalt öeldes oli artikli sisuks, et praegu saab president Kersti Kaljulaid lisaks presidendi ametipalgale ka toetust Euroopa kontrollikojast 12 000 € eest kuus ning inimesed ei pruugi pidada seda õigeks.

Tõesti, mõned ei pruugi pidada seda õigeks või õiglaseks, kuid samas ei ole eriti mõistlik tuhnida teiste rahakotis ning uurida ja puurida palju keegi teenib. Üldjuhul on inimesed oma sissetuleku raske tööga välja teeninud ning on põhjused, miks nende sissetulek on suurem kui teistel. Olgu siis selleks suurem vastutus, parem haridus või lihtsalt kõrge ühiskondlik positsioon.

Presidenti, ega ka mitte valitsuse ega Riigikogu liikmeid ei peaks kritiseerima selle põhjal palju nad teenivad (kuluhüvitised on muidugi eraldi teema), vaid selle põhjal mida nad on teinud hästi ja mida halvasti. Kuna nimetatud isikute esmane roll on riigi heaolu eest seismine, siis ainus kriitika, mis on õigustatud, on eelkõige nende igapäevase töö suhtes.

Ütlen ausalt, et mind ei häiri, et osad inimesed teenivad minust kordades rohkem, seni kuni nad teevad oma tööd hästi ja pühendumusega. Muidugi ei saa ma eitada, et minagi mõnikord tunnen, et keegi saab ebaõiglast tasu. Selline arvamus võib olla teatud määral õigustatud, aga selles on ka omajagu subjektiivsust.

Lõpetuseks. Ärge muretsege palju teenib inimene teie kõrval, mõelge parem sellele, mida teha selleks, et omaenda sissetulekut ja elujärge parandada.

[1] http://epl.delfi.ee/news/arvamus/janek-maggi-12-000-eurosest-toetusest-kaljulaidi-karjaar-on-omane-esimese-polve-monarhile?id=77056868

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar