Lehevaatamisi kokku

21.1.17

Väärt avastamist Paldiskis

Amandus Adamsoni ateljeemuuseum Paldiskis
Täna tegin vahelduseks midagi kultuurset vahelduseks ning külastasin väikese seltskonnaga koos Paldiskit. Viimati sattusin Paldiski kanti 2009. aastal, seega päris ammu ning oli põnev sinna kanti taas sattuda.

Külastasime Amandus Adamsoni ateljeemuuseumi, mis asub Paldiski raudteejaamast ca 500 meetri kaugusel aadressil Adamsoni 3.
Arhitektuuriliselt on maja väga ilus ning ka seestpoolt pakub huvitavat vaatamist. Giid oli väga asjalik ja positiivne ning selgitas põhjalikult. Piletihind seejuures on väga sõbralik, täiskasvanule 2,5 € ja õpilasele,  tudengile ning pensionärile 1 €. Muuseum on avatud E-P 11:00-16:00. Muuseumi koduleht on http://www.amandusadamson.eu/index.php

Lisaks külastasime Peetri Tolli nimelist trahterit. (koduleht http://peetritoll.ee/) Taas oli tegemist väga toreda kohaga, kus hea teenindus ning huvitav interjöör. Ka söögid olid asjalikud ja portsjonid mõistlikult suured, kuigi hinnaklass oli veidi kõrgem kui oskaks oodata väljaspool Tallinna asuvalt söögikohalt.

Linnas ringi liikudes õnnestus kõige muu hulgas ära näha linna uusim kirik (Radoneži õigeusu kirik), mis näeb väljaspoolt täitsa kena välja ja on kõige muu hulgas meeldejääv. http://www.hramy.ee/Paldiski_Church-of-St-Sergius-of-Radonezh_est.html

Kokkuvõtlikult võib öelda, et Paldiskis on vaatamist ja külastamist väärt kohti küll, seega tasub see mingil hetkel enda reisisihtkohtade hulka lülitada küll. Tõsi, silma jäi ka mahajäetud ja lagunenud maju linnapildis, kuid selle kõrval on siiski ka palju positiivset.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar