Lehevaatamisi kokku

23.3.12

Lõbus matemaatika

Geenius, kes lõi Khan Academy - Salman Khan
Kõik meist on mingi periood tegelenud matemaatika ülesannetega mis tunduvad rasked ja mis võtavad isu edasi tegutseda. Kuid matemaatika ei pea olema ilmtingimata kuiv ja igav, see võib olla ka fun ning paljusid teemasid matemaatikas on tegelikult võimalik hästi lihtsalt seletada. Ma ei teadnud, kui lihtne ja fun võib matemaatika olla seni kuni ma puutusin kokku sellise kohaga nagu Khan Academy. (www.khanacademy.org) Siin kohal pean tänama oma sõpra, kes mind selle saidiga tutvustas, jäägu tema nimeks Mister M.

Mis on Khan Academy?
Khan Academy on interaktiivne veebikeskkond, kuhu on üles laetud üle 3000 video matemaatika, füüsika, keemia ja muude teaduste teemal. Kirsiks koogil on aga rohkem kui 300 ülesandest koosnev matemaatika harjutusväljak.  Iga ülesande lahendamise eest saab punkte, samuti saab erinevaid märke teatud saavutuste eest. Mida suuremad saavutused, seda uhkemad märgid. Järgmise taseme ülesannete juurde saab siirduda alles siis, kui eelmise taseme ülesanded on sooritatud. Samuti tuleb ülesandeid iga teatud aja tagant korrata. Seega pikema-ajalisel kasutamisel peaks materjal üsna korralikult kinnistuma. Harjutusväljak katab sisuliselt kõike mida üks inimene võib matemaatikast vajada, alates naturaalarvude liitmisest kuni L´Hospitali reegliteni. Tulevikus lubatakse aga harjutusväljakut veelgi täiendada ning uusi videosi lisandub põhimõtteliselt iga päev.

Fun-iks muudab selle minu jaoks just see märkide ja punktide süsteem, kuna tahtmine on saada järjest uhkemaid märke, siis tekib kerge võistluslik hasart. See on ka hea võimalus sõpradel omavahel oma progressi võrrelda. Lisaks on see hea keskkond matemaatikaõpetajatele. Nad saavad olla oma klassi õpilastele coachiks ning seeläbi jälgida kes millega kui palju tegeleb ning kes millega hädas on. See võimaldab paindlikult konsultatsioone anda ning analüüsida millele õpetamisel rohkem rõhku panna. Ma ei ütle, et see sait võiks asendada matemaatikatunde, kuid kindlasti oleks selle keskkonna kasutamine suurepärane täiendus süsteemile, mis matemaatika alastele oskustele saaks ainult kasuks tulla.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar