Lehevaatamisi kokku

8.3.12

Võti tulevikku ja ABB töötuba

Võti Tulevikku logo
6-7 märts toimus juba traditsiooniliseks kujunenud mess Võti Tuleviku. VT on iga aastane mess TTÜ-s, kus tudengitel on võimalus saada kokku tööandjatega. (Neile, kes veel ei tea) Toimuvad erinevad töötoad, ettekanded, saab küsida nõu ja infot otse firma esindajatelt.

Selle aasta VT jäi meelde positiivselt.Just selle poolest, et töötuba oli huvitav. Ise osalesin ABB korraldatud töötoas. Töötoa teemaks oli "Smart Grid" ehk siis nutikas elektrivõrk. Nutikas võrk on selline võrk kus tarbija mitte ainult ei tarbi energiat, vaid tal on võimalus enda üle jääv energia edasi müüa, näiteks ei tarbi ta ise kogu oma tuuliku või päikesepaneeli poolt toodetud elektrit ära.
Pika vestluse käigus tuli natuke juttu ka elektriautodest ja kiirlaadijatest. Kahjuks on nii, et kõik kiirlaadijad tulevad ühe kaabliga. Seega, kui satute laadimisjaama, kus juba auto või kaks ees, siis tuleb veidi kannatust varuda.

Samuti kuulsin ühte huvitavat ideed, mille pakkus välja üks kohapeal olnud tudengitest. Nimelt pani ta ette, et elektriautod laadida raudteeplatvormile ja siis sõidutada näiteks Tartu. Siis jääks ära ajakulu mis kaasneks sellega, et maanteesõidul tuleb autot mitu korda laadida. Iseenesest pole minu meelest antud mõttel viga. Raudteetransport on turvalisem ja reisijad saavad sõidu ajal puhata.

Praegune postitus jäi väheke lühidaks, kuid paraku on väike kevadväsimus ja ajanappus minu üle võimsust võtnud. Kui on vähekenegi meeles, siis kirjutan VT-st ja töötoast kunagi veel, põhjalikumalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar