Lehevaatamisi kokku

18.1.14

Rakett 69 IV hooaeg 2. saade

Pantograaf
Täna oli eetris selle hooaja "Rakett 69" 2. saade. Saate alguses selgusid, kes on millises võistkonnas. Sarnaselt eelmistele aastatele on saates kolm meeskonda: sinised, rohelised ja oranzid. Igas meeskonnas (alguses) viis liiget.

Kuigi palju on samaks jäänud, jätkusid selles osas muudatused võrreldes eelmiste aastatega. Kui varasematel aastatel on väljalangeja hääletanud meeskonna kaaslased, siis sellest aastast on süsteem selline, et iga saate alguses valivad kohtunikud meeskonnale kaptenid ja kui meeskond kaotab, siis koju läheb kapten. Äärmisel juhul võidakse koju saata ka vähim või halvemini meeskonda panustanud liige. Seega ei pruugi see aasta kapteni roll sugugi olla see, kuhu sattuda tahetakse. Teisest küljest peab hea kapten oskama toime tulle erinevates olukordades erinevate inimestega, selles mõttes võib see reegel isegi kasuks tulla.

Ülesannetest ka. Nii nagu "Rakett 69" vaimule kohane, olid antud kolm ülesannet sellised, kus pole tarvis akadeemilisi teadmisi, kuid on vaja kiiret mõtlemist, nutikust ja laia silmaringi. Ühesõnaga, oskus "näha puude taga metsa." Pikemalt seletamata olid tänase päeva võistlusülesanded järgmised:

  • Luku muukimine. Kapten pandi ruumi luku taha ja teised meeskonna liikmed pidid ta välja muukima ruumist, kasutades selleks väikest kangi (millega luku osi liigutada) ja endoskoopiline kaamera. Kaptenil oli ruumis seina peal pilt, mille järgi ta sai teisi juhendaja. Nimelt toimus pidev suhtlus raadiosaatjate abil kaptenite ja meeskonnaliikmete vahel. Kahjuks kõik kaptenid abistavat pilti ei märganud kohe, mis teha, juhtud ka parimatel "Raketti" pardal olijatega.
  • Trossidega meeskonnakaaslase liigutamine. Üks meeskonna liige rippus trossidega õhus ja ülejäänud neli pidid teda nööride abil ruumis liigutama nii, et ta saaks kõigepealt laualt kätte sildi ja seejärel liigutama ta vaibani, kus ta tohtis "maanduda" Liige pidi olema kogu aeg õhus ning liigutamine toimis nööride pingule tõmbamise - järeleandmise abil. Trosse oli neli, igas nurgas üks. seega paras loogika ülesanne.
  • Pantograafi valmistamine. Ausalt öeldes enne tänast ei teadnudki, et selline imeriist eksisteerib. Igatahes tuli meeskondadel laual olevatest komponentidest üks taoline valmis meisterdada. Ei tasuks vist mainidagi, et ühelgi meeskonnal sellest asja ei tulnud. Pantograaf oleks pidanud eelmises ülesandes korjatud pilti aitama kolmekordistada, kuid valmistatud kaadervärgid tegid kõike muud kui seda. Kohtunike kommentaar oli, et "jällegi" tiimiliikmed rapsivad, asju korralikult läbi mõtlemata. Huvitav, kas see oli kommentaar minu aegadele, või võib seda mõnes mõttes üldistada kõigile osalejatele mõnes mõttes. Igatahes meenusid kohe mulle sellega seoses koogel-moogelist liimi tegemine ja õhkmadratsist vererõhumõõtja, mis läks vist "Rakett 69" feilide Hall of Fame`i.
Lahkuma pidi täna kokkuvõttes sinise tiimi kapten. Paistab, et sinine värv ei too seal saates lihtsalt õnne, v.a eelmine hooaeg, kui üks sinistest mehikestest võitis. Lõpetuseks ütlen, et kahe esimese saate põhjal julgeks väita, et saade jätkab oma heade traditsioonide vaimus ning tegemist on tugeva tasemega ja hariva saatega.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar