Lehevaatamisi kokku

19.2.12

Doonorite vastuvõtt Tallinna Raekojas

Küünlajalg-skulptuur "Ingel heategijatele"
18. veebruaril toimus iga-aastane doonorite pidulik vastuvõtt Tallinna Raekojas. Üllatuseks endale olin isegi kutsutute hulgas sellel aastal.
See aasta kutsuti noori doonoreid vanuses 18-25, kes on olnud aktiivsed ja doonoreid, kes on alustanud vereloovutamisega peale 54. eluaastat. Kokku oli kutsutuid üle 100, kahjuks kõik kutsutud tulla ei saanud.

Vastuvõtt ise oli kena ja lihtne, alguses jagati kõigile kutsututele kätte meene, milleks oli OÜ Järvakandi toodetud klaasist küünlajalg-skulptuur.
Seejärel pidasid kõned Ülo Lomp, Riin Kullaste, Mart Laar ja Sergei Nazarenko. Kõnede vahepeal esinesid doonoritele EMTA tudengid, kes minu meelest esinesid suurepäraselt. Samuti kuulutati välja parim doonorlust arendav omavalitsus, kelleks 2011. aastal sai Rakvere, seejuures anti sõna Rakvere esindajale. Auhinnaks anti suur doonorikruus. Pidulikule osale järgnes pisikene söögilaud kohvi ja suupistetega.
Põhjus, miks ma sellest üritusest oma blogis kirjutan on see, et minu meelest on selline traditsioon suurepärane viis öelda doonoritele aitäh. Paljud doonorid teevad seda mida nad teevad vabast tahtest, ilma midagi vastu ootamata. Sellegi poolest on tore, kui vahetevahel tublimaid otsesõnu tänatakse ja tunnustatakse.

Lisaks õnnestus mul sellel üritusel esimest korda näha reaalses elus Punase Risti medalit. Klassi ei suutnud tuvastada. (Doonoritele jagatakse üldiselt kas III või V klassi Punase Risti medal, sõltuvalt loovutuskordade arvust) Päris elus näeb see medal oluliselt ilusam välja kui piltide peal.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar