Lehevaatamisi kokku

25.2.12

Tipikate rongkäik

Rongkäik liikumas mööda Kaarli puisteed.
(Foto PM online`ist)
Nii nagu on juba traditsiooniks kujunenud, toimus ka see aasta tudengite rongkäik Toompeale ja sealt Reaalkooli juure Reaalipoisi mälestusmärgi juurde.

Kuna TTÜ tudengid kutsuvad antud üritust Tipikate rongkäiguks, siis vastavalt sellele ka artikli pealkiri, kuid ei maksa nimest lasta end eksitada, rongkäigus osaleb tavaliselt ka suurel hulgal TLÜ tudengeid ja erinevate korporatsioonide liimeid.

Lühidalt siis rongkäigust endast. Kõigepealt kogunesid inimesed 6.40 Raekoja platsile, seal seati inimesed kenasti rivvi ja jagati soovijatele kätte laululehed. Umbes 7:00 paiku hakati liikuma mööda Harju tänavat ja üles Patkuli treppidest Toompea lossi poole. Nii nagu ikka, tuli ka see aasta tükk aega kannatlikult oodata Ene Ergma kõnet ja piduliku lipuheiskamist. Vähemasti see aasta oli kõnet kuulda, eelmisel aastal olid väikesed helitehnilise probleemid, mistõttu paljudel, sealhulgas minul, kõne kuulmata jäi.

Pärast seda liiguti mäest alla ja mööda Kaarli ning Estonia puisteed liikudes suunduti Reaalkooli juurde, kus mälestusmärgile asetati pärg ja lauldi mõned laulud. Sellega ürituse nö ametlik osa lõppes ja seejärel suunduti pubisse Dubliner, mis oli TTÜ tudengitele kinni pandud. Seal said siis tudengid sooja naha vahele ning natuke süüa ja juua. On traditsiooniks kujunenud, et peale rongkäiku toimub Tipikate koosistumine, kus tudengid saavd mõnusalt omavahel juttu puhuda. Näiteks kahel eelneval aastal on see toimunud Beerhouse´is.

Ise osalesin antud üritusel juba kolmandat korda, rohkem osaleda pole saanud, sest olen alles kolmandal kursusel. Naudin iga aasta seda üritust, kuna iga aasta leian pärastisel koosistumisel grupi inimesi, kellega jutt jooksma hakkab. Lausa nii hästi, et ajaliselt moodustab koositumine minu jaoks tavaliselt üle 2/3 rongkäigu ajast. Tahaks loota, et see traditsioon jätkub veel piki aastaid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar